Hjemmeside Teknisk SEO

Teknisk SEO-optimering

Teknisk SEO-optimering er alt omkring det tekniske fundament for en hjemmeside. Forudsætningen for en succesfuld hjemmeside er, at teknikken fungerer. Altså at der ikke er tekniske fejl og uhensigtsmæssigheder, som degraderer hjemmesidens kvalitet og forhindrer Google’s robotter i at indeksere og forstå hjemmesiden.

Hvad er teknisk SEO-optimering?

Teknisk SEO kaldes også for platformsoptimering. Det omhandler, at man arbejder med den tekniske platform, som er grundlaget for hjemmesiden. En forudsætning for, at hjemmesiden præsterer optimalt er, at der ikke forefindes tekniske fejl og ikke optimeret indhold. Det er her, at den tekniske SEO-optimering kommer ind i billedet.

Mange ejere af hjemmesider poster store beløb i at anskaffe sig flotte og brugervenlige hjemmesider eller webshops. OG i mange tilfælde er det således, at udviklerne ’glemmer’ at indtænke den tekniske SEO ind i udviklingen. Dette betyder, at Google ikke kan læse hjemmesiden eller webshoppen korrekt og derved får websitet en ringe placering i Google’s søgeresultater. Netop en fin placering på Google er altafgørende for at opnå succes med ens hjemmeside eller webshop. Talemåden ’findes du ikke på Google, eksisterer du ikke’ er helt korrekt. Man skal sikre sig, at have en god placering på Google’s søge resultater, eller vil man aldrig opnå succes med sit website. Heldigvis kan man gennem den tekniske SEO-optimering og optimering af indholdet sikre sig, at websitet har de bedste forudsætninger for at komme foran andre hjemmesider på Google.

Teknisk SEO-optimering er et meget komplekst område. Laver man fejl ender det ofte med, at hjemmesiden går ned. Derfor skal man være uhyre omhyggelig med at vælge leverandør af den tekniske SEO-optimering. Her kan vi hos NP Design garantere, at din hjemmeside eller webshop på intet tidspunkt vil opleve nede tid. Vores webudviklere er særdeles dygtige indenfor området og sikrer ligeledes, at dit websted får fuld fart på, både hastighedsmæssigt og indekseringsmæssigt på Google (og øvrige søgemaskiner). Personer eller virksomheder, der ønsker at få udviklet en hjemmeside eller webshop, bør udfærdige en kravspecifikation til udviklerne, der indeholder nedenstående grundprincipper – der er dog en række andre (mindre) områder, som også kræves for at hjemmesiden er 100% teknisk SEO-optimeret.

Grund principperne bag teknisk SEO-optimering

✓  Meta titel & beskrivende søgeord
✓  Søgeord i overskrift
✓  SEO venlige URL-links & optimering af URL-struktur
✓  Alt-beskrivende tekst til alle billeder
✓  Optimering af billedernes størrelse
✓  Fjernelse af Inline CSS
✓  Oprettelse og tilføjelse af Google Analytics & Facebook Pixel kode
✓  Generel optimering af indlæsningshastighed
✓  Mignificering af JS & CSS filer
✓  Indsættelse af skema & Markup for struktureret data
✓  Optimering af mobilvenligheden
✓  Optimering af robots-txt fil
✓  Optimering af 404 fejlside
✓  Optimering af XML sitemap
✓  Optimering af duplikeret indhold
✓  Optimering af breadcrumbs
✓  Indsættelse af canonical tags

Teknisk SEO sammenfatning

Ovenstående tekniske termer kan virke overvældende og uforståelige. Det er meget komplekst og kræver udviklere, som har en uddannelse og forstår sig på kodning. NP Design kan tilbyde netop det. Teknisk SEO-optimering kan være særdeles tidskrævende, men ofte har webudviklere af eksisterende hjemmesider indtænkt nogle af de ovenstående nævnte grundprincipper. Derfor er det ikke altid nødvendigt, at alle principper skal optimeres, og dette vil til hver en tid afspejle sig i prisen for den tekniske SEO-optimering.
NP Design anbefaler, at alle ovenstående tekniske principper overholdes på en hver hjemmeside. Men husk, at det kun er en fordel for et teknisk SEO-optimeret website, at det er de færreste, der har gennemført principperne på deres site. Netop fordi, at kampen om topplaceringen derved bliver nemmere. Vælger du NP Design til at optimere din hjemmeside, garanterer vi, at udgifterne er godt givet ud.